Catching Cultures Orchestra Festival #10

Eindelijk mogen we jullie weer verwelkomen op ons hoogsteigen festival! 21 november van 14:30 tot 19:30 in TivoliVredenburg gaat het gebeuren. Het belooft weer een grensoverschrijdend muzikaal spektakel te worden waar iedereen welkom is.

Zoals altijd is het festival weer gratis, maar dit keer vragen we jullie wel een ticket te reserveren. Dat kan hier.

Hieronder lees je meer over deze feestelijke 10e editie.

Catching Cultures Orchestra Festival

Zondag 21 november 2021

14:30 – 19:30 uur

TivoliVredenburg: Hertz, Plein 6, De Punt, K.F. Heinfoyer

gratis toegankelijk (wel eerst reserveren)

Op 21 november vindt in TivoliVredenburg de 10e editie plaats van het Catching Cultures Orchestra Festival: het festival waar verschillende muzikale en culturele achtergronden elkaar vinden en samen het podium delen. Professionals uit alle windstreken spelen samen met evenzo divers en gretig aanstormend talent. Ervaar een programma met muziek uit het Midden-Oosten, Afrika en Europa.

Bewoners van de Utrechtse Asielzoekerscentra zijn in het bijzonder uitgenodigd voor het festival en kunnen gebruikmaken van speciaal busvervoer van en naar TivoliVredenburg. Ook aan de kinderen is gedacht: bovenin ons pand kunnen ze zich vermaken tijdens speciale kinderworkshops.

Onder leiding van trompettist en dirigent Hermine Schneider brengt het Catching Cultures Orchestra uiteenlopende muziektradities bijeen. Er worden stukken gespeeld die vluchtelingen hebben aangedragen, maar ook muziek die in Nederland is ontstaan.

Speciale gast voor deze middag is het Mozaïek Ensemble. Zij brengen poëtische Arabische liederen recht uit het hart, opnieuw gearrangeerd in een mix van westers klassieke- met oosterse muziek. De musici uit Syrië en Nederland zijn geschoold in klassieke oosterse- en westerse muziek.

Aansluitend op de optredens wordt er een maaltijd geserveerd.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

TivoliVredenburg

Resto van Harte

Dreaming of Syria

De Vrolijkheid

KfHeinfonds

August Fentener van Vlissingenfonds

Van Baaren Stichting