Deprecated: Elementor\Scheme_Typography is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan Elementor\Core\Schemes\Typography. in /var/www/vhosts/catchingculturesorchestra.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5401

Catching Cultures Orchestra Festival 8

 

Catching Cultures Orchestra Festival is gratis toegankelijk.
Op 27 januari vindt tijdens het jubileumweekend in TivoliVredenburg de 8ste editie plaats van het Catching Cultures Orchestra Festival: het festival waar verschillende muzikale en culturele achtergronden elkaar vinden en samen het podium delen. Professionals uit alle windstreken spelen samen met evenzo divers en gretig aanstormend talent. Wederom bevat het programma muziek uit het Midden-Oosten, Afrika en Europa.

Bewoners van de Utrechtse Asielzoekerscentra zijn in het bijzonder uitgenodigd voor het festival en kunnen gebruikmaken van speciaal busvervoer van en naar TivoliVredenburg. Ook aan de kinderen is gedacht: bovenin ons pand kunnen ze zich vermaken tijdens speciale kinderworkshops.

Hermine Schneider & Catching Cultures Orchestra
Onder leiding van trompettist en dirigent Hermine Schneider brengt het Catching Cultures Orchestra uiteenlopende muziektradities bijeen. Er worden stukken gespeeld die vluchtelingen hebben aangedragen, maar ook muziek die in Nederland is ontstaan. Zo wordt het lied Mensch durf te leven met een Arabische en Afrikaanse kwinkslag op een unieke wijze ten gehore gebracht. Het lied is meer dan een eeuw oud, maar heeft aan actuele betekenis nog niets ingeboet en werd opnieuw bekend door zangeres Wende Snijders.

Jafa Orkest
Met zang, muziek en dans brengt het Jafa Orkest Palestijnse folklore en traditie zoals die door Palestijnse vluchtelingen in Syrië, Libanon en Irak werden vertolkt. De Syrische musici van deze Palestijnse formatie speelden eerder in het Palestijns Orkest en hebben al in vele landen opgetreden.

Dyar & Janne Schra
Na een optreden met Caro Emerald in een uitverkocht Paradiso startten de musici van Dyar (‘huis’ in het Arabisch) hun eigen formatie. Ze zien hun muziek als een denkbeeldig huis waarin mensen zich thuis voelen en waar ze zichzelf kunnen zijn. Tijdens dit concert gaan ze een muzikale samenwerking aan met zangeres Janne Schra en spelen ze bewerkingen van bekende Nederlandse liedjes, eigen nummers van Janne Schra en traditionele Arabische muziek in een modern arrangement.

L’Chaim
Vanaf 16.30 uur staan Plein 5 en 6 in het teken van diner en dansmuziek. De dansmuziek wordt verzorgd door het ensemble L’ChaiM. Deze formatie uit Delft bestaat uit musici uit Nederland, Spanje, Italië en Syrië en vult hun eigen werk aan met traditionele klezmer en zigeunermuziek van de Balkan.

Vijf jaar TivoliVredenburg, veertig jaar Grote Zaal
Dit concert is onderdeel van het dubbele jubileum van Tivoli Vredenburg! Van 24 januari tot en met 27 januari bieden we te veel om mee te maken, voor iedereen. Lees hier meer over het jubileumprogramma.

Catching Cultures Orchestra als gastheer.
Het orkest treedt zelf op als gastheer en zal op dit festival een nieuwe vorm van presentatie brengen. Doel is om de verbondenheid in het orkest muzikaal én sociaal te versterken en voor het voetlicht te brengen.

Het programma biedt een veelkleurige variatie van muzieksferen en straalt de rijkdom uit die voortvloeit uit het samen muziek maken vanuit zeer uiteenlopende achtergronden. Sinds 2015 zijn inmiddels zeven Catching Cultures Orchestra festivals georganiseerd, in en met TivoliVredenburg. De muzikale programmering van het komende 8e festival komt mede in het teken te staan van vertolkingen van het Nederlandse lied met de nieuwkomers. Dat is een aanvulling en vervolgstap op de programmering waarmee Catching Cultures Orchestra begon, door nieuwkomers eerst welkom te heten met bewerkingen van muziekstukken die zij zelf uit Syrië, Soedan, Iran en andere landen aandroegen.  

Tijdschema:

14:30 – 14:35 Opening Festival 
14:35 – 15:05 Catching Cultures Orchestra – Hertz
15:20 – 15:50 Jaffa Orkest – Hertz
16:05 – 16:35 Dyar band + Janne Schra – Hertz
17:00 – 18:00 L’Chaim – K.F. Hein Foyer


Deprecated: Elementor\Scheme_Color is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan Elementor\Core\Schemes\Color. in /var/www/vhosts/catchingculturesorchestra.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5401