Catching Cultures Orchestra Festival 8

 Plan voor het 8e CCO festival, tijdens het lustrum van TivoliVredenburg op 27 Januari 2019

Stichting Catching Cultures Orchestra is door TivoliVredenburg gevraagd om een Catching Cultures Orchestra festival te houden tijdens haar eerste lustrum van 24 tot en met 27 januari, 2019.  De 27e ’s zondags, staat in het teken van een familieprogramma. 

Catching Cultures Orchestra brengt vluchtelingen met hun muziek samen met andere musici. Zij staat voor muzikale nieuwsgierigheid en sociale betrokkenheid. Ze geeft dit vorm met eigen ensembles, diverse wijkactiviteiten, muzieklessen en met de programmering van haar eigen festival voor volwassenen en kinderen. 

Het orkest treedt zelf op als gastheer en zal op dit festival een nieuwe vorm van presentatie brengen. Doel is om de verbondenheid in het orkest muzikaal én sociaal te versterken en voor het voetlicht te brengen.

Het programma biedt een veelkleurige variatie van muzieksferen en straalt de rijkdom uit die voortvloeit uit het samen muziek maken vanuit zeer uiteenlopende achtergronden. Sinds 2015 zijn inmiddels zeven Catching Cultures Orchestra festivals georganiseerd, in en met TivoliVredenburg. De muzikale programmering van het komende 8e festival komt mede in het teken te staan van vertolkingen van het Nederlandse lied met de nieuwkomers. Dat is een aanvulling en vervolgstap op de programmering waarmee Catching Cultures Orchestra begon, door nieuwkomers eerst welkom te heten met bewerkingen van muziekstukken die zij zelf uit Syrië, Soedan, Iran en andere landen aandroegen.  

Contact

Gegevens

  • Kamer van Koophandel 68765096
  • ANBI-gegevens RSIN 857 581 946

Nieuwsbrief