CCO krijgt tweejarige subsidie!

Dinsdagavond ontvingen wij ontzettend mooi nieuws van de gemeente Utrecht: onze aanvraag voor een tweeharige subsidie wordt gehonoreerd. Woensdag is dan ook officieel naar buiten gekomen dat Catching Cultures Orchestra de komende 2 jaar structureel zal worden ondersteund door de gemeente. 

Een ongelofelijke mijlpaal. Dit betekent dat wij de komende twee jaar kunnen blijven werken aan het verbinden van mensen, met en zonder vluchtverhaal, door middel van onze muziek. Wat ruim 5 jaar geleden begon als spontane samenwerking, zal zich met behulp van deze steun de komende jaren verder door kunnen ontwikkelen tot een nóg professioneler ensemble met nóg meer betekenis voor nóg meer mensen.

De adviescommissie roemde onder andere ons verbindend vermogen, onze gedrevenheid en onze unieke positie in het Utrechtse culturele veld. Ook waren er complimenten voor de mate waarin nieuwkomers ook binnen het orkest een stem krijgen en onze toegankelijkheid voor alle Utrechters. Tegelijkertijd werd er wel aangedrongen op een versterking van strategisch beleid, zowel op zakelijk en organisatorisch vlak als op artistieke ontwikkeling. 

Ons laatste festival in TivoliVredenburg (januari 2019). © Birgit Schuch

Wij kunnen ons hier in grote lijnen in vinden en zijn voornemens ons hier de komende 2 jaar in te versterken. Gelukkig is de waardering voor CCO zo groot dat wij hier ook de kans toe krijgen.

Verbinden door muziek tijdens het wijkfestival. © Birgit Schuch

Wij gaan al met al dus erg positief gestemd 2021 in, ook gezien de relatief positieve vooruitzichten omtrent Corona. Als het een beetje meezit, spelen wij volgend jaar weer op diverse podia door heel Nederland, geven we workshops in de AZC’s en bouwen we verder aan onze community in de Utrechste wijken.

Ook onze eigen festivals komen terug, zowel de grootse variant in TivoliVredenburg als het wijkfestival waar lokale artiesten en organisaties centraal staan. Ook komen we volgend jaar naar buiten met een selectie eigen composities.

Wij hebben er weer zin in! Hopelijk zien we jullie allemaal snel weer.