Deprecated: Elementor\Scheme_Typography is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan Elementor\Core\Schemes\Typography. in /var/www/vhosts/catchingculturesorchestra.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5401

Muzikale uitwisselingen

Catching Cultures Orchestra heeft als uitgangspunt om zoveel mogelijk vruchtbare samenwerkingen te doen ontstaan. Hieronder staat een overzicht van de muzikale samenwerkingen die we tot nu toe gedaan hebben en die er nog op de planning staat. 

16 mei tot 30 juni – Zina’s Wijksafari in het AZC met muziek van Catching Cultures Orchestra

In een samenwerking met het Zina platform doet Catching Cultures Orchestra mee aan de Wijksafari in Overvecht. Deze Wijksafari is gericht op de wijk Overvecht met als middelpunt het tijdelijke AZC op Plan Einstein.

“Adelheid Roosen met haar theater-kompanen opnieuw geland in heerlijk Utrecht. De wijk Overvecht, met het asielzoekerscentrum als wervelend hart, wordt tot podium gemaakt. Weg van geboortegrond nemen vluchtelingen onze spelers in adoptie. Verweven levens stellen zich aan u voor.”

Catching Cultures Orchestra verzorgt bij elke voorstelling de live muziek voor het eindslot.
Benieuwd hoe dit zich zal gaan ontpoppen? Klik hier over onze actuele agenda. Of ga hier naar de site van de Stadschouwburg voor de kaartverkoop.

Meer informatie over hoe Zina werkt:

Zina vestigt zich een aantal maanden in een wijk. Haar makers -van stagiair tot zakelijk leider- stappen op de fiets, bellen bij de bewoners aan en laten zich door hen adopteren.
Zij slapen een aantal weken letterlijk in hun bedden en eten het voedsel dat door andere handen is bereid. In deze nieuwe gezinssituatie gaan de makers met hun adoptieouders aan het werk en schrijven hun levensverhalen tot een voorstelling.

Het publiek komt op bezoek in deze geopende wijken, in een verhevigde werkelijkheid worden zij over de grenzen van de realiteit getild. Een ontroerende, optimistische en heel concrete ontmoeting van mensen in dagelijkse schoonheid. Zina breekt de wetten van het theater en de kaders van sociale beleefdheid en raakt de toeschouwer. Contact wordt gemaakt, intimiteit wordt gevraagd, gêne wordt ervaren bij het opspelen van vooroordelen en opluchting leidt naar geluk.

Klik hier voor de website van Zina.

JIP10 – Identiteit

In Juni 2018 viert Stichting Kamerkoor JIP haar vijfjarig bestaan en haar 10e project. Dat zal groots gevierd worden met een festival, waar ook het nieuwe koor voor het eerst zal optreden. De eerste samenwerkingspartner van het nieuwe koor zal het Catching Cultures Orchestra zijn, dat op een geweldige manier aansluit op de doelen van het nieuwe koor. 

Tijdens het festival staat de identiteit van de twintiger centraal. Er zullen onder andere lezingen, workshops, concerten debatten zijn. Tevens zal JIP samen met partnerorganisaties als het Haarlems Studentenkoor en de Vrije Hogeschool een grootse nieuwe compositie voor 150 jonge zangers uitvoeren. Het nieuwe koor zal tijdens het festival samen met het Catching Cultures Orchestra een licht werpen op de identiteit van diegenen die nieuw in Nederland zijn. Voorafgaand aan het festival van Stichting Kamerkoor JIP zal JIP&jij optreden tijdens het Catching Cultures Festival op zondag 3 juni. 

Klik hier voor meer informatie over het JIP Kamerkoor. 

  

Gezamelijke productie

SupeRRosa, een gezamenlijke productie van het Rosa ensemble en Catching Cultures Orchestra, is na een reeks van ontwikkelings- en oefensessies tot stand gekomen.

SupeRRosa bestaat voor de helft uit Rosa musici, Jeroen Kimman – gitaar, Peter Jessen – contrabas, basgitaar, Esther Mugambi – zang en teksten, Daniel Cross – percussie en elektronica, en voor de andere helft uit Syrische gastmusici, Nawras Taki – ud en zang, Ibrahim Khano – percussie, Ghaeth Amalgooth – klarinet, en de van oorsprong Spaanse componist/pianist Jonas Bisquert als moderator.
Gedurende 10 repetities heeft de groep van 8 gewerkt aan materiaal met als doelstelling een fusie te smeden tussen de vernieuwende muziek van het Rosa Ensemble en de, voornamelijk Syrische, muzikale achtergrond van de gastmusici. De repetities startten met kleine elementjes muzikaal materiaal die door iedereen werden aangedragen. Een melodie, een ritmische cel of een tekst. Gedurende de werkperiode werden van deze bouwstenen composities gemaakt waar iedereen een aandeel in heeft gekregen.

Klik hier voor meer informatie over het Rosa Ensemble 
Foto door: Maarten Mooijman

Lancering portrettengalerij

Eindelijk is ie er dan: onze portrettengalerij van Overvechtse muzikanten! Hier verzamelen we alle muzikale Overvechters die we tijdens ons wijkproject tegenkomen. Zo willen we het makkelijker maken voor muzikanten

Lees verder »

CCO krijgt tweejarige subsidie!

Dinsdagavond ontvingen wij ontzettend mooi nieuws van de gemeente Utrecht: onze aanvraag voor een tweeharige subsidie wordt gehonoreerd. Woensdag is dan ook officieel naar buiten gekomen dat Catching Cultures Orchestra

Lees verder »

Ambassade van de Verdraagzaamheid

Zoals bekend waren wij dit jaar genomineerd voor de prijs ‘Ambassade van de Verdraagzaamheid’, een prijs voor organisaties die zich inzetten voor interculturele verdraagzaamheid. Uit iedere provincie wordt er één

Lees verder »

CCO in tijden van Corona

Ook wij kunnen er niet omheen: het zijn barre tijden. Voor ons als orkest is er de afgelopen tijd veel veranderd. Al snel nadat de eerste maatregelen werden afgekondigd moesten

Lees verder »

Onze quarantaine-video

Tja, wat doe je als je al weken niet meer kunt repeteren maar toch muziek wil blijven maken? Dan moet het maar digitaal, dachten wij bij Catching Cultures Orchestra. Dus

Lees verder »

Wij zoeken een projectmedewerker

CCO komt handen tekort. We breiden ons team graag uit met een ambitieus en daadkrachtig persoon die de verantwoordelijkheid voor productiewerk op zich neemt en mee leiding geeft aan projecten.

Lees verder »

Deprecated: Elementor\Scheme_Color is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan Elementor\Core\Schemes\Color. in /var/www/vhosts/catchingculturesorchestra.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5401