Utrecht West

Muzikale ontmoetingsplekken in de wijk
Catching Cultures Orchestra gaat de wijk in! We zijn een samenwerking aangegaan met twee bijzondere partners in de wijken West en Overvecht. Op basis van een zo open mogelijke agenda creëren we in beide wijken muzikale ontmoetingsplekken voor wijkbewoners, vluchtelingen en muzikale initiatiefnemers. Graag vertellen we je meer en stellen onze partners aan jullie voor!

In West werkt Catching Cultures Orchestra samen met Het Wilde Westen. Het Wilde Westen is een inspirerende plek gevestigd in een oude fabriek aan het Merwedekanaal.. Deze plek is een cultureel centrum door en voor de hele wijk en ver daaromheen. Zij werken vanuit het motto dat kunst in je directe leefomgeving verbindt:

“Kunst in je leefomgeving zet je beleving
over je wijk, je buurt, je straat in een ander creatief, 
inspirerend en betrokken perspectief.”

Op 13 oktober 2019 kwam al het moois dat in samenwerking met Het Wilde Westen ontstond in de wijk samen op ons festival. Meer daarover lees je hier.

Orkestrepetities en open avonden
Om dichter bij de wijkbewoners te komen met ons orkest repeteren we twee keer per maand bij Het Wilde Westen. Om ontmoetingen in de wijk tot stand te brengen stellen wij de Catching Cultures Orchestra repetities 2 keer per maand open voor een luisteravond en een meespeel avond, afwisselend in Het Wilde Westen en in ZIMIHC Stefanus (Overvecht).

Kom langs in Het Wilde Westen
Wij willen iedereen van harte uitnodigen om tijdens deze speciale repetities mee te komen luisteren of mee te spelen. Tijdens de luister avonden is het mogelijk om te komen kijken naar wat Catching Cultures Orchestra nou precies doet. Of misschien ben je gewoon een muziekliefhebber die wilt komen luisteren naar de arrangementen van Catching Cultures Orchestra.
Bij onze mee-speel avonden willen we iedereen de mogelijkheid bieden mee te doen met ons. De bladmuziek zullen wij een maand van te voren op aanvraag beschikbaar stellen.
(je kan daarvoor mailen naar boris@catchingculturesorchestra.nl)

Klik hier voor ons agenda overzicht om te kijken waar en wanneer de eerstvolgende luisteravonden en meespeelavonden zijn.

Actief in de wijk
Catching Cultures Orchestra is steeds actiever in de wijk.
In West organiseren wij met Stichting het Wilde Westen, Stichting de Vrolijkheid en wijkbureaus.

Verder willen wij graag muzikale uitwisselingen aangaan met muziekgroepen in de wijken en bijdragen aan de evenementen van onze partners.

 

Onze wijkactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN. 

 

Steun van stichting DOEN

Catching Cultures Orchestra heeft van stichting DOEN goedkeuring gekregen op haar financieringsaanvraag voor het ontwikkelen van ontmoetingsplekken in Utrecht West en Overvecht. Samen met eerdere financiële toezeggingen van het Initiatieven

Lees verder »