Utrecht Overvecht

Terug in de wijk – met grootse plannen!

Na een korte periode van afwezigheid keert Catching Cultures Orchestra terug in Overvecht! Op basis van een zo open mogelijke agenda creëren we als vanouds muzikale ontmoetingsplekken voor wijkbewoners, vluchtelingen en muzikale initiatiefnemers. Tegelijkertijd komen we graag overal in de wijk waar daar plek voor is muziek maken – op buurtfeesten, wijkevenementen en in buurtcentra. Als absoluut hoogtepunt organiseert CCO eind oktober ook nog eens een eigen festival in ZIMIHC Stefanus. Daar geven we een podium al het moois dat de diverse wijk Overvecht te bieden heeft. We staan ook daar helemaal open in, dus laat het weten als je nog ideeën hebt!

Wil je meewerken aan onze wijkactiviteiten, op het festival of wil je CCO op jouw wijkevenement? Mail naar boris@catchingculturesorchestra.nl!

Orkestrepetities en open avonden

Om dichter bij de wijkbewoners te komen met ons orkest repeteren we in Overvecht bij ZIMIHC Stefanus. Om ontmoetingen in de wijk tot stand te brengen stellen wij de Catching Cultures Orchestra repetities 2 keer per maand open voor een luisteravond en een meespeel avond, afwisselend in onze repetitieruimte op het Domplein nummer 4, maar vanaf het voorjaar ook regelmatig in ZIMIHC Stefanus.

Kom langs in Overvecht

Wij willen iedereen van harte uitnodigen om tijdens deze repetities mee te komen luisteren of mee te spelen. Tijdens de luister avonden is het mogelijk om eens te komen kijken naar wat Catching Cultures Orchestra nou precies doet. Of misschien ben je gewoon een muziekliefhebber die wilt komen luisteren naar de arrangementen van Catching Cultures Orchestra. Bij onze meespeel avonden willen we iedereen de mogelijkheid bieden mee te doen met ons. De bladmuziek zullen wij een maand van te voren op aanvraag beschikbaar stellen. (je kan daarvoor mailen naar boris@catchingculturesorchestra.nl)

Klik hier voor ons agenda overzicht om te kijken waar en wanneer de eerstvolgende luisteravonden en meespeelavonden zijn!

Muzikale uitwisselingen in Utrecht Overvecht. 

Speciaal voor het Catching Cultures Orchestra festival op 3 juni in Tivoli is een muzikale samenwerking met het STUT koor opgezet. Het STUT koor is een koor uit de wijk. Met deze samenwerking leren we de wijk beter kennen en nemen we een wijkgericht ensemble met ons mee naar het podium in Tivoli Vredenburg. 
 
STUT koor & Catching Cultures Orchestra
“Catching Cultures Orchestra en het STUT koor brengen je een muzikale beleving. Twintig zangers uit de wijk Overvecht vormen het STUT koor. Zij zingen over hun leven en al wat daar bijhoort. Catching Cultures Orchestra verbindt dit met hun wereldse geluid. Hier versmelten twee unieke sounds.”

Steun van stichting DOEN

Catching Cultures Orchestra heeft van stichting DOEN goedkeuring gekregen op haar financieringsaanvraag voor het ontwikkelen van ontmoetingsplekken in Utrecht West en Overvecht. Samen met eerdere financiële toezeggingen van het Initiatieven

Lees verder »