Utrecht Overvecht

Muzikale ontmoetingsplekken in de wijk
Catching Cultures Orchestra gaat de wijk in! We zijn een samenwerking aangegaan met twee bijzondere partners in de wijken West en Overvecht. Op basis van een zo open mogelijke agenda creëren we in beide wijken muzikale ontmoetingsplekken voor wijkbewoners, vluchtelingen en muzikale initiatiefnemers. Graag vertellen we je meer en stellen onze partners aan jullie voor!

Overvecht
In Overvecht werkt Catching Cultures Orchestra samen met ZIMIHC theater Stefanus. ZIMIHC Stefanus is een bijzonder theater in de Utrechtse wijk Overvecht. Ze richten zich op de ontwikkeling van alle kunstvormen uit alle culturen. Iedereen is welkom bij ZIMIHC Stefanus: amateur, professional of liefhebber van kunst.

Muzikale avonden in Plan Einstein. 
Catching Cultures Orchestra heeft tijdens een periode van november 2017 tot mei 2019 structureel muziekavonden en workshop nights georganiseerd in het AZC Plan Einstein in Overvecht. Hier kwamen wijk bewoners en mensen vanuit Plan Einstein samen om, onder leiding van musici uit het orkest, samen muziek te maken en elkaar te leren kennen. De musici uit het orkest dit dit begeleiden zijn: Mohamad Alsamna, Hamed Alshaabi, Mohanad Ahmed en Wytske de Vries.

Orkestrepetities en open avonden
Om dichter bij de wijkbewoners te komen met ons orkest repeteren we in Overvecht bij ZIMIHC Stefanus. Om ontmoetingen in de wijk tot stand te brengen stellen wij de Catching Cultures Orchestra repetities 2 keer per maand open voor een luisteravond en een meespeel avond, afwisselend in ZIMIHC Stefanus en Het Wilde Westen.

Kom langs in Overvecht
Wij willen iedereen van harte uitnodigen om tijdens deze repetities mee te komen luisteren of mee te spelen. Tijdens de luister avonden is het mogelijk om eens te komen kijken naar wat Catching Cultures Orchestra nou precies doet. Of misschien ben je gewoon een muziekliefhebber die wilt komen luisteren naar de arrangementen van Catching Cultures Orchestra.
Bij onze mee-speel avonden willen we iedereen de mogelijkheid bieden mee te doen met ons. De bladmuziek zullen wij een maand van te voren op aanvraag beschikbaar stellen.
(je kan daarvoor mailen naar boris@catchingculturesorchestra.nl)

Klik hier voor ons agenda overzicht om te kijken waar en wanneer de eerstvolgende luisteravonden en meespeelavonden zijn!

Actief in de wijk
Catching Cultures Orchestra is steeds actiever in de wijk. In Overvecht organiseren we in samenwerking met ZIMIHC theater Stefanus, Socius Plan Einstein, Welkom in Utrecht en de wijkbureaus.

Samenwerken?
Wij willen graag nieuwe muzikale uitwisselingen aangaan met muziekgroepen en ensembles in de wijken en bijdragen aan de evenementen van onze partners.

Onze wijkactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN; onze activiteiten in Overvecht worden daarnaast mogelijk gemaakt door Jij maakt het mee! Van het Fonds voor Cultuurparticipatie. 

Muzikale uitwisselingen in Utrecht Overvecht. 

Speciaal voor het Catching Cultures Orchestra festival op 3 juni in Tivoli is een muzikale samenwerking met het STUT koor opgezet. Het STUT koor is een koor uit de wijk. Met deze samenwerking leren we de wijk beter kennen en nemen we een wijkgericht ensemble met ons mee naar het podium in Tivoli Vredenburg. 
 
STUT koor & Catching Cultures Orchestra
“Catching Cultures Orchestra en het STUT koor brengen je een muzikale beleving. Twintig zangers uit de wijk Overvecht vormen het STUT koor. Zij zingen over hun leven en al wat daar bijhoort. Catching Cultures Orchestra verbindt dit met hun wereldse geluid. Hier versmelten twee unieke sounds.”

Steun van stichting DOEN

Catching Cultures Orchestra heeft van stichting DOEN goedkeuring gekregen op haar financieringsaanvraag voor het ontwikkelen van ontmoetingsplekken in Utrecht West en Overvecht. Samen met eerdere financiële toezeggingen van het Initiatieven

Lees verder »