Deprecated: Elementor\Scheme_Typography is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan Elementor\Core\Schemes\Typography. in /var/www/vhosts/catchingculturesorchestra.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5401

Community Overvecht

CCO is terug in Overvecht!

Na een periode van afwezigheid én een Coronacrisis, keert Catching Cultures Orchestra terug in Overvecht! In samenwerking met onze partner DOCK creëren we als vanouds muzikale ontmoetingsplekken voor wijkbewoners met liefde voor muziek. Tegelijkertijd komen we graag overal in de wijk waar plek is om muziek te maken.

Belangrijk voor ons is dat activiteiten aansluiten op de behoeftes van de wijk. We leggen daarom contact met muzikale Overvechters en gaan met hen en andere bewoners in gesprek. Wat we precies gaan doen is dus aan Overvecht! De enige twee dingen die wel al vaststaan:

we portretteren muzikale Overvechters die we onderweg tegenkomen
– absoluut hoogtepunt is een wijkfestival in ZIMIHC Stefanus, in maart 2021.

Zo geven we een podium, letterlijk en figuurlijk, aan al het moois dat de diverse wijk Overvecht te bieden heeft. Maar ook de precieze invulling hiervan bepalen we samen met jou als Overvechter.

Wil je meewerken aan onze wijkactiviteiten, op het festival of wil je CCO op jouw wijkevenement? Mail naar boris@catchingculturesorchestra.nl! Ook als je gewoon een leuk idee hebt of meer wil weten.

Overvechtse muzikanten aan het jammen in ZIMIHC Stefanus (04-08-2021). Mail of bel ons als je er de volgende keer ook bij wil zijn!

Waarom Overvecht?

Om te beginnen liggen de roots van Catching Cultures Orchestra voor een belangrijk deel in Overvecht. Na een bezoek van een aantal Utrechtse muzikanten aan het AZC aan de Einsteindreef, ontstond Catching Cultures Orchestra. Er volgden al snel workshops, optredens en openbare repetities in de Stefanus, waar ook regelmatig wijkbewoners op af kwamen. Zelfs in 2020 zijn we nog twee keer samen met Stut en Project O twee keer de wijk in gegaan om te spelen bewoners van flats en verzorgingstehuizen.

In die tijd hebben we Overvecht leren kennen als een diverse en muzikale wijk. Er wordt veel muziek gemaakt en met meer dan 170 culturen liggen er kansen om met andere muziektradities kennis te maken, uitwisselingen aan te gaan en nieuwe muziek te laten ontstaan. Dat vinden wij niet alleen heel leuk en interessant, maar wij weten ook wat voor moois er uit samen muziek maken kan komen.

Wat gaan we doen?

Zoals gezegd, willen we precies dat aan Overvechters vragen. Wij willen weten waar behoefte aan is, voordat we iets op gaan zetten. Geen idee is ons te gek, maar je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan:

– open mic avonden
– jamsessies
– workshops
– optredens

Verder willen we vooral ook kijken hoe we initiatieven op het gebied van muziek kunnen ondersteunen en helpen iets duurzaams op te zetten, bijvoorbeeld:

– een toegankelijke plek om te oefenen
– betaalbare muzieklessen
– ensembles van wijkbewoners
– concerten voor en door bewoners

Wat willen we bereiken?

Kortgezegd: dat er meer muziek gemaakt wordt! Maar wij weten ook als geen ander wat voor moois er nog meer uit muziek maken kan komen, zoals:

– Overvecht positief op de kaart zetten
– meer mogelijkheden voor Overvechters om muziek te maken (podium, ensembles, jamsessies)
– meer verbinding tussen bewoners
– meer uitwisseling tussen muzikanten uit verschillende muziektradities

200506©AnnelienNijland198929
CCO speelt op bevrijdingsdag bij de flats in Overvecht. © Annelien Nijland
Workshop in het voormalige AZC aan de Einsteindreef
Uiteenlopende muzikanten samen op één podium tijdens ons vorige wijkfestival. © Birgit Schuch
CCO, Stut en Olga Commandeur treden op bij een verzorgingsflat

Houd onze agenda in de gaten voor data en locaties van onze activiteiten!

Contact

Boris (CCO)
06 237 188 93
boris@catchingculturesorchestra.nl

Sue (DOCK)
06 599 935 77
skamp@dock.nl
www.dock.nl


Deprecated: Elementor\Scheme_Color is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan Elementor\Core\Schemes\Color. in /var/www/vhosts/catchingculturesorchestra.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5401