Michiel Slaats

Trompet

Michiel is altijd actief bezig binnen de groep en denkt graag mee, al zullen de meesten hem toch vooral kennen als onze trompettist:

“Ik ben geboren in Aarle-Rixtel, Noord-Brabant, waar ik op mijn 10e hoorn ben gaan spelen in de plaatselijke harmonie. Toen ik in Utrecht ging studeren (culturele antropologie) stapte ik over op trompet. Ik heb in allerlei bandjes gespeeld en ben op een gegeven moment trompetles gaan volgen bij jazztrompettist Charlie Green. Ik heb daar veel geleerd en kwam er in aanraking met jazz. In 1995 ben ik in “Big Band Utrecht” gaan spelen en later in “Brasta” (jazz en wereldmuziek). Muziek studeren heeft voor mij iets meditatiefs, zowel het techniek studeren als het improviseren op jazz-standards.

Een paar jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met CCO. Dat was voor mij een hernieuwde kennismaking met asielzoekers/nieuwe Nederlanders, aangezien ik vanaf 1990 al een paar jaar muzieklessen en optredens organiseerde in het AZC. Daarnaast is het in muzikaal opzicht een leuke uitwisseling.”