Monica van Berkum

Alt sax

Monica heeft een druk muzikaal leven met naast CCO nog 2 andere orkesten. Gelukkig heeft ze nog steeds genoeg tijd om samen met ons muziek te maken en op zoek te gaan naar een nieuw geluid:

Wat betekent muziek maken voor jou, welke rol speelt muziek in je leven? Muziek speelt een hele belangrijke rol in mijn leven. Het maakt me happy en van samen spelen en zoeken naar zo mooi mogelijk spelen blijf ik keer op keer genieten. Muziek houdt me ook in balans. Optreden voor mensen levert vaak plezier op aan beide kanten en brengt me op plekken en bij mensen waar ik anders nooit zou komen. Het verbindt me aan mensen op zo’n andere manier dan in andere activiteiten.

In mijn werk heb ik veel te maken gehad met vluchtelingen en andere nieuwkomers. Door samen muziek te maken zijn zij niet in hoofdzaak vluchteling meer, maar gewoon mede-muzikant en vrienden. Dat is voor hen en voor ons van betekenis. Verbinding krijgen via muziek is vaak zo makkelijk. Ik vind het interessant om van hun muziek te leren en die te mengen met de onze, tot iets nieuws. En ondertussen heb je dan veel contact met elkaar en loop je mee in elkaars leven.