16 mei tot 30 juni – Zina’s Wijksafari in het AZC met muziek van Catching Cultures Orchestra

In een samenwerking met het Zina platform doet Catching Cultures Orchestra mee aan de Wijksafari in Overvecht. Deze Wijksafari is gericht op de wijk Overvecht met als middelpunt het tijdelijke AZC op Plan Einstein.

“Adelheid Roosen met haar theater-kompanen opnieuw geland in heerlijk Utrecht. De wijk Overvecht, met het asielzoekerscentrum als wervelend hart, wordt tot podium gemaakt. Weg van geboortegrond nemen vluchtelingen onze spelers in adoptie. Verweven levens stellen zich aan u voor.”

Catching Cultures Orchestra verzorgt bij elke voorstelling de live muziek voor het eindslot.

Benieuwd hoe dit zich zal gaan ontpoppen? Klik hier over onze actuele agenda. Of ga hier naar de site van de Stadschouwburg voor de kaartverkoop.

–De Wijksafari van ZINA is UITVERKOCHT–

 

Meer informatie over hoe Zina werkt:

Zina vestigt zich een aantal maanden in een wijk. Haar makers -van stagiair tot zakelijk leider- stappen op de fiets, bellen bij de bewoners aan en laten zich door hen adopteren.

Zij slapen een aantal weken letterlijk in hun bedden en eten het voedsel dat door andere handen is bereid. In deze nieuwe gezinssituatie gaan de makers met hun adoptieouders aan het werk en schrijven hun levensverhalen tot een voorstelling.

Het publiek komt op bezoek in deze geopende wijken, in een verhevigde werkelijkheid worden zij over de grenzen van de realiteit getild. Een ontroerende, optimistische en heel concrete ontmoeting van mensen in dagelijkse schoonheid.

Zina breekt de wetten van het theater en de kaders van sociale beleefdheid en raakt de toeschouwer. Contact wordt gemaakt, intimiteit wordt gevraagd, gêne wordt ervaren bij het opspelen van vooroordelen en opluchting leidt naar geluk.

Klik hier voor de website van Zina.