CCO zet zich in voor humaan vluchtelingenbeleid

In aanloop naar de verkiezingen vorige week organiseerde MiGreat de actie Lopend Vuur om aandacht te vragen voor de situatie van veel vluchtelingen aan de Europese grenzen. Vanuit alle hoeken van het land werden tochten in gezet die ieder eindigden bij de Tweede Kamer in Den Haag, om onderweg mensen bewust te maken van het belang van hun stem voor een humaner vluchtelingenbeleid.

Nader speelt tijdens de wake in Nijmegen
Mo speecht op Het Plein in Den Haag

Omdat wij dat uiteraard ook een heel belangrijk punt vinden, bood CCO waar mogelijk muzikale ondersteuning. Zo speelde onze saxofonist Nader tijdens de ‘wake’ in Nijmegen (foto) en waren diverse CCO-ers aanwezig bij de wakes in o.a. Leeuwarden, Utrecht en Amsterdam.

Dat beviel zo goed, dat CCO werd uitgenodigd om ook bij de grote afsluitende manifestatie in Den Haag te komen spelen. Zo stonden Mo, Roelof en Boris plots voor de ingang van de Tweede Kamer te spelen. Mo heeft uiteindelijk zelfs nog een spontane speech gegeven.

We zijn ontzettend trots om aan deze actie mee te hebben mogen doen. En we blijven ons natuurlijk inzetten voor betere behandeling van vluchtelingen, in Nederland, Europa en elders. We hopen dat jij ons daarbij kunt helpen, door te doneren aan CCO. De donatie komt o.a. ten goede aan het opleiden van onze nieuwkomers tot muziekdocent.