Muziekcommunity Overvecht nu écht gestart!

Afgelopen zaterdag was dan eindelijk de kick-off van ons project i.s.m. DOCK: Overvecht Catching Cultures. Na een lange voorbereiding kwamen we samen met meer dan 10 Overvechtse muzikanten, plus wat CCO-ers, om elkaar te leren kennen, in beeld te brengen én samen te jammen. Het werd een zeer geslaagde middag waar we allemaal snel een vervolg aan willen gaan geven.

De afgelopen maanden waren CCO’s community manager Boris en zijn collega Sue, sociaal makelaar bij DOCK, hard bezig om te inventariseren wat er op muzikaal gebied allemaal plaatsvindt in Overvecht. Zo’n grote wijk met zoveel uiteenlopende bewoners en zulke actieve buurthuizen, daar moet (meer) muziek in zitten! Dat vermoeden bleek te kloppen.

Al snel vormde zich een groepje muzikanten om ons heen, met wie we plannen maakten om snel iets te gaan organiseren. En wat kun je met zoveel verschillende muzikanten nou beter doen dan muziek maken? Daarom dus een jamsessie. Met zoveel uiteenlopende achtergronden moest er bovendien wel iets bijzonders gebeuren, dachten wij.

Bijzonder werd het. Zonder al te veel concrete plannen gingen we met elkaar muziek maken. Het ging alle kanten op en ieder kreeg de kans om zijn of haar smaak toe te voegen aan het geheel. Een uur lang gebeurde er van alles bijzonders.

Deelnemers tijdens de jamsessie

Maar omdat we behalve lekker veel muziek maken ook graag in beeld willen brengen wat er op het gebied van muziek allemaal gebeurt in Overvecht, kwam er nog een tweede onderdeel bij kijken. Zo fotografeerden en interviewden musici elkaar. De foto’s en verhalen die daaruit voort zijn gekomen, gaan we uiteindelijk op een centrale plek verzamelen en voor iedereen toegankelijk maken. Hiermee willen we wijk positief op de kaart te zetten, het muzikale netwerk toegankelijker maken en musici onderling met elkaar de uitwisseling aan laten gaan.

Nader (l) en Hamed bij de Buurtband

Om de kick-off ook maar meteen een goed vervolg te geven, gingen we een paar dagen later ook nog langs bij de Buurtband Overvecht. Een gevarieerd gezelschap, met een speciale rol voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze eigen Hamed en Nader leerden ze Arabische liedjes en speelden mee met het repertoire van de Buurtband. Ook deze ontmoeting werd heel bijzonder.

En nu? Snel meer in elk geval! Dat verzoek kregen we ook veel van de deelnemers, zowel bij de jamsessie als bij de Buurtband. Ons doel is om na de zomer dan ook maandelijks dit soort jamsessies te organiseren, in combinatie met openbare repetities, open podia en optredens van andere groepen. En allemaal voor en door Overvechters.

Meer over ons project lees je hier.