Previous
Next

Catching Cultures Orchestra wil er door middel van muziek aan bijdragen dat nieuwkomers en Nederlanders elkaar ontmoeten, leren kennen en stimuleren. In de wijken waar een AZC is gevestigd, wijk West en Overvecht, organiseert Catching Cultures Orchestra muzikale ontmoetingen zoals laagdrempelige muziekavonden, workshops, open repetities en meespeelavonden voor een divers publiek in de wijk.

Project in Utrecht West

Sinds haar prille begin is Catching Cultures Orchestra actief in Utrecht West. Optredens in Lombok, workshops in het AZC en jamsessies in de Voorkamer; CCO heeft het allemaal gedaan. We komen er nog altijd graag, voor optredens en repetities. Dit ook om ons orkest zo toegankelijk te houden voor bewoners van het AZC.

Als klap op de vuurpijl organiseerden wij in 2019 ons eerste wijkfestival in Utrecht West, waar we al het moois dat de wijk te bieden heeft een podium gaven. Van een kinderkoor uit het AZC, tot internationaal gerenommeerd Ud-speler Nizar Rohana en als afsluiter meer dan 40 musici, van smartlap tot Afrikaanse percussiegroep tot rapper, samen op één podium. Meer over het wijkfestival lees je hier.

In Utrecht West werken we samen met het Wilde Westen, knooppunt van culturele activiteiten voor de wijk. Het is ook onze belangrijkste repetitielocatie in de wijk.

Wil je graag meedoen, of gewoon komen luisteren, en ben je benieuwd wanneer we weer in de wijk zijn? Check onze agenda of stuur een mailtje naar boris@catchingculturesorchestra.nl.

 

Project in Overvecht

Ook met Overvecht heeft CCO al een lange geschiedenis. Het tijdelijke AZC dat daar zat staat -net als het AZC in West- aan de wieg van ons orkest. Ook na sluiting van die locatie zijn we nog vaak in de wijk te bewonderen geweest. Zo zijn we tijdens de Coronacrisis al spelend langs de vele flats gegaan om samen met Stut Theater bewoners een hart onder de riem te steken.

In samenwerking met onze partner DOCK, onze ogen en oren in de wijk, creëren we als vanouds muzikale ontmoetingsplekken voor wijkbewoners met liefde voor muziek. Tegelijkertijd komen we graag overal in de wijk waar plek is om muziek te maken. Maar het belangrijkste voor ons is dat activiteiten aansluiten op de behoeftes van de wijk. We leggen daarom contact met muzikale Overvechters en gaan met hen en andere bewoners in gesprek. Wat we precies gaan doen is dus aan Overvecht! Maar omdat het wijkfestival in West zo’n succes was (zie hierboven), staat iets soortgelijks in Overvecht wel al op de planning voor het voorjaar van 2022. Tot die tijd zijn we dus op zoek naar Overvechters met liefde voor muziek!

Wil je meedoen aan onze activiteiten, ken je een muzikale Overvechter of wil je CCO op jouw wijkevenement? Mail naar boris@catchingculturesorchestra.nl! Ook als je gewoon een leuk idee hebt of meer wil weten.

In Overvecht zijn onze voornaamste partners DOCK, ZIMIHC Stefanus, Project O en het wijkbureau.

Meer hier meer over CCO in Overvecht.

 

Aٓ Rْ Tِ eّ jْ aّ lْ

Lees hier meer over Aٓ Rْ Tِ eّ jْ aّ lْ

Samenwerkingspartners

Bij onze projecten werken we samen met diverse partners, zoals DOCK, SpotlightHet Wilde Westen, Stichting de Vrolijkheid, het COA, Welkom in Utrecht, gemeentelijke wijkbureaus en ZIMIHC.
Met hen brengen we actief vluchtelingen (zowel AZC-bewoners als statushouders) en andere wijkbewoners bij elkaar via workshops, repetities en optredensHet