Catching Cultures festival in wijk West

In samenwerking met het Wilde Westen organiseren wij op 13 oktober de 9e editie van het Catching Cultures Orchestra Festival. Na 8 keer TivoliVredenburg in vuur en vlam gezet te hebben trekken we nu de wijk in en organiseren we het festival in het Wilde Westen, gelegen in wijk west!

Onze succesformule blijft hetzelfde: prachtige en diverse optredens, gepaard met eten, een drankje en een kinderprogramma voor de kleintjes! Zie hieronder het volledige programma:

In samenwerking met het Wilde Westen organiseren wij op 13 oktober de 9e editie van het Catching Cultures Orchestra Festival. Na 8 keer TivoliVredenburg in vuur en vlam gezet te hebben trekken we nu de wijk in en organiseren we het festival in het Wilde Westen, gelegen in wijk west!

Onze succesformule blijft hetzelfde: prachtige en diverse optredens, gepaard met eten, een drankje en een kinderprogramma voor de kleintjes! Zie hieronder voor de volledige programmering!

Eerste helft

14:30 – 15:30 – opening + Optreden CCO
15:45 – 16:30 – Optreden Trio Nizar Rohana
16:45 – 17:45 – Grote Improvisatie I

—-

Tweede helft

18:00 – 18:45 – Optreden kinderkoor & Koerdisch ensemble
19:00 – 19:30 – Optreden CCO
19:30 – 20:30 – Grote Improvisatie II

De aanwezige acts:

Catching Cultures Orchestra
Catching Cultures Orchestra geeft de muziek die vluchtelingen hebben meegenomen een plek in de Nederlandse samenleving en biedt mensen met verschillende culturele achtergronden de gelegenheid samen muziek te maken in interactie met een divers publiek. Onze pijlers zijn muzikale nieuwsgierigheid en sociale betrokkenheid.

Trio Nizar Rohana
Het Nizar Rohana Trio speelt prachtige, expressieve composities. Waarin Arabische en Midden-Oosterse tradities en ook invloeden uit de jazz en westerse klassieke muziek samenkomen.

Nizar Rohana is een virtuoos op de ud, de Arabische luit. Zijn eigen composities klinken hedendaags, maar zonder de kenmerkende, authentieke ‘taal’ van de ud te verliezen. Hij startte met dit instrument op zijn dertiende en dompelde zichzelf niet alleen helemaal onder in de muziek uit de Arabische traditie, maar ook in de werken van westerse klassieke componisten.

Die invloeden zijn allemaal terug te horen in zijn in 2013 gevormde trio, met de Hongaarse contrabas-speler Matyas Szandai en de Frans-Libanese percussionist Wassim Halal.

Kinderkoor

De Grote Improvisatie door Hermine Schneider

De ongeremde creativiteit van de Utrechtse muzikanten zal maarliefst twee keer de vrije loop krijgen tijdens de grote improvisatie onder leiding van Hermine Schneider! In een grote groep zullen allerlei verschillende soorten muzikanten samen muziek maken! De deelnemende groepen zijn:

CCO
Moribayassa
Nooit Meer Eenzaam (smartlappenkoor)
Polaroid

Aanmelden:
De laatste paar plekken voor de eerste helft van het festival zijn beschikbaar via: https://forms.gle/2k851X6P7PPohofKA

 

Datum

13 okt 2019

Tijd

14:00 - 20:00

Kosten

Gratis Toegankelijk

Locatie

Het Wilde Westen
Stichting Het Wilde Westen, Everard Meijsterlaan, Oog in Al, Utrecht, Nederland
Categorie
X
QR Code