Optreden Catching Cultures Orchestra bij de ‘Walk of Peace’ Utrecht van PAX

Mensen, wie zij ook zijn, delen met elkaar het verlangen naar vrede. Daarom ontmoeten we elkaar tijdens de Walk of Peace in buurthuizen, kerken, moskeeën, scholen en op straten. We verbinden ons met elkaar in de buurt, maar ook met mensen waar ter wereld die leven met geweld. We oefenen met elkaar de vrede.

De Walk of Peace stelt mensen in staat om vreemde en onbekende organisaties én hun gebouwen te leren kennen. Door samen op te lopen, met muziek, creativiteit en ontmoeting komen de deelnemers met elkaar in contact.
Iedereen kan iets voor vrede doen. ‘Be the change you want to see in the world”…
Doe je ook mee? Meld je aan voor de Walk of Peace in Utrecht op 23 september!

De Walk of Peace Utrecht in het kort:

Programma: 12.00 – Inloop/registratie
12.30 – Opening met Catching Cultures Ochestra
13.00 – Toespraak burgemeester en religieuze leiders
13.30 – Eerste wandelaars vertrekken
17.00 – Feestelijke afsluiting in de Domkerk

Datum: Zondag 23 september
Waar: Start wandeling: plein voor Ulumoskee, Lombok
Einde wandeling: Domkerk, binnenstad
Kosten: Deelname is gratis, maar we waarderen een vrijwillige bijdrage
(Bij registratie ontvang je een routeboekje met alle praktische informatie over het programma. Ook ligt er een goodie-bag voor je klaar!)

Wat kun je verwachten?
De Walk of Peace is een concept van PAX en de landelijke RvK. In Utrecht nam het Platform voor Levensbeschouwing en Religie het voortouw om in 2018 een Walk of Peace te organiseren. In Utrecht vindt deze vredeswandeling plaats op 23 september, hier worden ongeveer 400 wandelaars verwacht.

Langs monumenten, parken, kerken, mooie hofjes en kleine binnenstraatjes in het centrum, voert de ca. 4,5 km lange route naar de Domkerk. Onderweg staat de wandelaar stil bij bijzondere gebeurtenissen in de geschiedenis van Utrecht, rond vrede, godsdienstvrijheid, vervolging, maar ook zorg voor elkaar en voor de stad. Tijdens de wandeling kun je verschillende plekken en organisaties in Utrecht leren kennen, waar je anders misschien niet zo gauw zou komen.

Je kunt bijvoorbeeld de Ulumoskee bezoeken, je ziet een monument voor “eenzaam gestorvenen” bij het Catharijneconvent, kunt een kijkje nemen in de Geertekerk, de Oud-katholieke Gertrudiskathedraal en haar geschiedenis, we komen langs het Broodhuis en de Liberaal-Joods Gemeente, De Graalbeweging en het Leger des Heils, en ontdekken vele bijzondere plekken in Utrecht die herinneren aan oorlog en vrede, inzet voor de stad en zorg voor elkaar.

Uiteindelijk eindigt de route in de Domkerk waar cabaretier en PAX Ambassadeur Vincent Bijlo de wandeling afsluit en  zijn kijk op vrede deelt. Tevens ontvang een kleine verrassing waarmee je, net als Vincent, ook jouw kijk op vrede kunt delen. Er is prachtige muziek en onder het genot van een drankje en Syrische hapjes kan je gezellig napraten.

Urenschema

12:30 - 13:00
Optreden
Catching Cultures Orchestra

Datum

23 sep 2018

Tijd

12:00 - 18:00

Locatie

Ulumoskee
Ulu Moskee Utrecht, Utrecht, Nederland
Categorie
X
QR Code